Ervaring

‘Risico’s nemen levert ook iets op!’

Agnes van Lankveld werkt al lang bij GGZ Oost Brabant en maakte verschillende keren een loopbaan-switch.

"Ik begon als B-verpleegkundige op Huize Padua, deed daarna de spv-opleiding en werkte dertien jaar als spv in Boxmeer. Daarnaast was ik consulent in het Maasziekenhuis en consulent bij huisartsen. Vervolgens werd ik coördinator van de Grip Informatiecentra en spv bij Niet-Aangeboren Hersenletsel. En nu werk ik dus als trajectbegeleider in Boxmeer. Ik kreeg altijd de ruimte om mezelf te ontwikkelen en daar maakte ik dankbaar gebruik van.

Balans
Leidend bij mijn keuzes was steeds de vraag: ervaar ik nog voldoende plezier en uitdaging in mijn werk, of kost het me juist energie? Er moet een balans zijn. Ik heb functies gehad waarin ik overvraagd werd en functies waarin ik te weinig werd uitgedaagd. Als zo’n situatie te lang duurde, ging ik op zoek naar iets anders.

Gewoon bellen
Als je niet honkvast bent, leer je veel mensen kennen. Dat heeft mij steeds geholpen in de zoektocht naar iets nieuws. Ik belde collega’s met een interessante baan op, vroeg ze om informatie en stelde voor een dagje mee te lopen. Ik heb dat nooit lastig gevonden om te vragen, mensen vinden het leuk als je interesse toont in hun werk. Zo ontdekte ik dat trajectbegeleiding écht iets is voor mij. Ik liep enkele dagen mee en vond het direct geweldig. Er bleek nog een vacature te zijn ook; amper een paar dagen later startte ik met de opleiding. Trajectbegeleiding is heel praktisch en positief werk, je zoekt samen met cliënten naar krachten en mogelijkheden voor een baan. Daarin neem ik soms ook mijn eigen loopbaan als voorbeeld: het heft in eigen hand nemen levert je vrijwel een positieve ervaring op.”