Ik val in of loop mee

Een kort of een wat langer uitstapje

Hoe groen is het gras nou écht bij de buren? Daar kom je maar op één manier achter: door het zelf van dichtbij te bekijken. Niet alleen jij, maar ook de organisatie heeft baat bij zo’n uitstapje. Het is goed voor teams als er eens een frisse wind doorheen waait. Iemand die niet bekend is met de vaste manier van werken, stelt dingen ter discussie en kan je team uitdagen anders naar de dingen te kijken. Zo leren we van elkaar. Er zijn verschillende manieren waarop je ergens anders in de keuken kunt kijken. Bepaal zelf wat bij je past.

Kijkje in elkaars keuken

Hoe pak je dat aan, een dag of een dagdeel een kijkje nemen in de keuken van een andere afdeling? Gewoon, door op de leidinggevende af te stappen van de afdeling waar je mee wilt lopen. Vraag wat er mogelijk is, of kom zelf met een voorstel. Zo’n initiatief wordt gewaardeerd, je HR-adviseur denkt graag met je mee. Vanuit Mobiliteit organiseren we ook de Golden Ticket campagne, waarbij je uitgenodigd wordt om een dagje elders mee te lopen. Dit kan intern, maar ook bij de organisaties van de Zorgcampus.

Lees het interview met Melissa Miero-Meijer: ‘Meeloopdag: Melissa’s Golden Ticket’

Wil je wat langer ergens proeven?

Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld – in afstemming met je leidinggevende – een tijdelijke vacature vervullen. Jouw baan wordt dan overgenomen door iemand anders. Als je tijdelijke klus is geklaard, keer je weer terug naar je eigen plek. Zo kun je dus ergens anders nieuwe inspiratie opdoen.

Ook bij het Centraal Bureau Afroep staat de deur wijd open als je een tijdje elders wilt meelopen. Je kunt daar aangeven dat je interesse hebt om een uitstapje te maken naar een andere plek in de organisatie.

Plaatsingen verlopen altijd via de leidinggevende, want jouw uitstapje moet wel worden afgestemd binnen je vaste team. Dus ga nú al in gesprek met je leidinggevende over je wensen, zodat je kansen kunt pakken als ze zich voordoen! Meer weten? Mail of bel met het Centraal Bureau Afroep: T 0492 ‑ 84 62 06.

Detachering?

Soms kan ook detachering een mogelijkheid zijn. Overleg gerust met je leidinggevende of je HR-adviseur.

Lees het interview met Annie Heijligers: ‘Ruilen of invallen houd je fris en vitaal’