Opleidingen

De geestelijke gezondheidszorg is een kennisintensieve sector. De interactie tussen opleidingen en de dagelijkse praktijk draagt bij aan de garantie en verbetering van de kwaliteit van zorg. Daarom vinden we het belangrijk om allerlei opleidingsactiviteiten in huis te hebben.

Bij GGZ Oost Brabant kun je terecht voor verschillende opleidingen, zoals de opleiding tot psychiater, GZ-psycholoog en verpleegkundige. Hiervoor zijn we een erkende opleidingsinstelling.

N.B.

De opleidingen MBO en HBO Verpleegkunde en HBO Social Work kun je ook volgen vanuit het organisatieonderdeel waar je momenteel werkzaam bent. We werken dan niet met een leerarbeidsovereenkomst, maar met een arbeidsovereenkomst en een studieovereenkomst. Een belangrijk verschil hierbij is dat je als student niet geselecteerd en begeleid wordt door het team Beroepspraktijkvorming van GGZ Oost Brabant. Dit team coacht desgewenst wel jouw werkbegeleider. Om te kunnen voldoen aan de opleidingsnormen moet een dergelijk traject wel aangemeld worden bij de afdeling HR&D.

Daarnaast kun je deelnemen aan bijvoorbeeld trainingen, kennisuitwisseling middels referaten, klinische lessen en symposia, onderzoek en innovatie.

Deze opleidingsactiviteiten organiseren we voor studenten en opleidelingen, en óók voor medewerkers die hun opleiding afgerond hebben en hun competenties verder willen ontwikkelen. Het draagt bij aan ieders werkplezier en aan de meest optimale zorg voor onze cliënten!