Mijn LinkedIn

LinkedIn is het grootste werkgerelateerde social network ter wereld. Mensen houden elkaar via LinkedIn op de hoogte van hun werk, vacatures en interessante ontwikkelingen in hun vak. Als dat gegeven op zich je nog niet overtuigt om een profiel aan te maken, dan geven we je hier nog meer redenen. En dan, hup: aan de slag!

In Nederland telt LinkedIn bijna acht miljoen persoonlijke accounts, dat is meer dan driekwart van de beroepsbevolking van Nederland (bron: LinkedIn by the Numbers). Dagelijks zijn er bijna 550.000 actieve gebruikers (cijfers 2019).

Netwerken en profileren

Met LinkedIn kun je netwerken, jezelf profileren en bedrijven of personen volgen die jij interessant vindt. Zorg voor een actueel en zo compleet mogelijk profiel. Je kunt zelf berichten plaatsen, over iets wat je in je werk meemaakt of bereikt hebt. Of je kunt je waardering of mening geven over berichten die anderen plaatsen. Ook kun je als ambassadeur van GGZ Oost Brabant meebouwen aan ons sterke werkgeversmerk, door updates of vacatures te delen.

Leer meer van LinkedIn-expert Corinne Keijzer.

Solliciteren

Als je LinkedIn wilt gebruiken om te solliciteren, zorg dan dat recruiters een actueel LinkedIn profiel van je vinden, met daarop je openbare CV.

Je kunt relevante connecties vragen of ze contact voor je willen leggen en je kunt interessante bedrijven volgen, om op de hoogte te blijven van vacatures en nieuwe ontwikkelingen. Ook kun je een zoekopdracht aanmaken, met diverse bij jou passende filters.
Recruiters zoeken op trefwoord de voor hen passende medewerkers, zorg dat je daar bij hoort! Ook zijn zij actief in de voor hen relevante groepen.

Vermeld je LinkedIn profiel ook op je gewone CV, zodat werkgevers met één muisklik vanuit je CV op je LinkedIn profiel terecht komen. Ook op veel vacaturesites en op Twitter kun je direct solliciteren met je LinkedIn profiel.

Met een LinkedIn account en een goed netwerk kun je de profielen lezen van de mensen bij wie je solliciteert, een onmisbaar onderdeel van je voorbereiding.

Leer meer van sollicitatie-expert Aaltje Vincent.

Ook solliciteren via andere sociale media is in opmars. Lees hier hoe:

En wellicht een overbodige tip: wees je ervan bewust dat een potentiële werkgever jouw online-gedrag kan bekijken. Als je dit niet wilt, kun je dit aanpassen bij je privacy-instellingen.