Ervaring

Ik heb mijn gevoel gevolgd

Ze startte in 2008 bij Nieuw Perspectief, een woonvoorziening voor zwerfjongeren op Coudewater. Een droombaan vond Lizzy van Lokven het. En toen ging in 2012 opeens de stekker eruit.

“In het begin was ik zo teleurgesteld, dat ik niet openstond voor de argumenten. Ook de sollicitatietraining die we kregen aangeboden, viel verkeerd. Daar was ik nog helemaal niet aan toe! Pas toen we voor alle jongeren een nieuwe plek hadden gevonden en we een afscheidsfeest in het lege pand hadden gevierd, kon ik weer over mijn toekomst nadenken.”

Gevoel volgen
“Ik ging mee met enkele jongeren naar TotaalZorg, maar het beviel me niet. Ik miste een team om me heen en kon mijn draai niet vinden. Toen moest ik kiezen: óf terug naar GGZ Oost Brabant, zonder zicht op een nieuwe plek, óf gaan voor zekerheid en iets blijven doen dat ik niet wilde. Ik volgde mijn gevoel en koos voor het eerste.”

Eigenwijs
“Ik zou als invaller starten op Princepeel 1, toen ik de vacature bij Fact in Uden voorbij zag komen. Ik had geen ervaring met volwassenen of ambulant werken, maar ik kende Fact en wist dat dit was wat wilde. Op de sluitingsdag belde ik vol enthousiasme de teamleider. Die vertelde dat alle sollicitatiebrieven al waren gelezen, maar dat ze de mijne nog wel wilde beoordelen. Waarschijnlijk mede door mijn telefoontje… Ik werd nog aangenomen ook!”

“Het afgelopen jaar was beslist geen verloren jaar. Ik ben niet altijd even happy geweest, maar heb veel geleerd. Ik weet nu wat ik níet wil, kan het ideaalbeeld dat ik had van Nieuw Perspectief beter relativeren en blijf ook in de toekomst op mijn gevoel vertrouwen. Je gevoel liegt niet.”

Lizzy van Lokven is ambulant begeleider bij Fact in Uden