Caroline de Lange is een van de twee bedrijfsartsen, waarmee GGZ Oost Brabant samenwerkt.

“Genees- en bedrijfskunde gaan hand in hand in het beroep van bedrijfsarts. Een combinatie die het werk erg leuk maakt en waardoor ik het iedere dag met veel plezier uitoefen.

Als bedrijfsarts neem ik de tijd voor degene die tegenover mij zit. Ik hoef mij niet zoals een huisarts aan vijf tot tien minuten te houden, mensen mogen bij mij hun tijd nemen om te bespreken waar ze tegenaan lopen.

Daarbij vind ik het altijd belangrijk om te kijken naar wat iemand nog wel kan. Medewerkers vinden het helemaal niet leuk om zich ziek te moeten melden, ze doen hun werk met plezier en hebben hart voor het bedrijf. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn. Ik denk mee, geef advies over hoe je verantwoord omgaat met de problemen die je ervaart. Zodat je duurzaam en op een gezonde manier terug kunt keren in het werk.

Medewerkers komen bij mij niet alleen vanuit een ziekmelding, maar ook voor een preventief gesprek om informatie in te winnen. Ik raad medewerkers en leidinggevenden altijd aan om bijtijds aan de bel te trekken, mijn deur staat open. En dat hoeft niet altijd over een situatie te gaan waarbij iemand ziek is.”