Ervaring

'Praten helpt, vooral als je vastloopt'

Paul van Bragt is teamleider in de klinieken voor ouderenzorg en eetstoornissen in Helmond. Het zit in zijn aard om steeds te zoeken naar nieuwe mogelijkheden, hij houdt van vernieuwing. Daar heeft hij mazzel mee in deze tijden.

"Om me heen zie ik collega’s soms worstelen met veranderingen. Ze doen hun werk al jaren op dezelfde manier en vinden het lastig om anders naar zaken te kijken. Maar juist als je dreigt vast te lopen, moet je dat delen! Praten is belangrijk in ons vak, het brengt je nieuwe inzichten – zelfs als er niet meteen oplossingen zijn."

Genieten van groei
Ik ben trots op mijn collega’s, die een succesvolle overstap maakten naar de kliniek voor eetstoornissen. De meesten werkten eerst met een totaal andere doelgroep, ze zijn echt naar dit specialisme toegegroeid en doen hun werk zeer professioneel. Daar geniet ik van, want ik weet uit ervaring dat groeien niet vanzelf gaat. Een paar jaar geleden besloot ik de opleiding Management in de zorg te gaan doen. Twee jaar fulltime werken, studeren én thuis twee peuters opvoeden – het was niet gemakkelijk. Maar je bereikt alleen iets als je doorbijt en om hulp vraagt wanneer het lastig wordt. Samen bereik je meer dan alleen. Ik bleef mezelf herinneren aan mijn doel: ik wilde mezelf ontwikkelen en leiding geven. Dat ik dat nu heb bereikt, geeft een enorme dosis energie.”