Ervaring

‘Ik oriënteer me nu gerichter op de toekomst’

Lieke van der Mierde is woonbegeleider in Helmond. Ze doet haar werk met veel plezier, maar toch kijkt ze ook vooruit: waar zou ze over vijf jaar willen staan? Ze onderzocht het in een Koerstraject.

"Toen mijn jongste kind anderhalf werd, voelde ik weer ruimte om met mijn toekomst bezig te zijn. Als ik nog een carrièreswitch wil maken, moet ik het nú doen. Maar ja… wat wil ik dan precies? Zou ik meer kunnen? Zouden mijn kwaliteiten ook in een andere setting van pas komen?" 

Spannend
"Op intranet las ik over het Koerstraject. In drie gesprekken met een deskundige je loopbaan onder de loep nemen, dat was precies wat ik zocht. Het eerste gesprek vond ik best spannend. Wat nou als de loopbaanadviseur zou zeggen dat er niet meer in zat? Die angst bleek ongegrond. Ze ging heel gestructureerd te werk en zocht met mij naar mogelijkheden. Ik moest testjes doen, vacatures uitzoeken die me aanspraken en een heleboel vragen beantwoorden. Haar benadering schiep orde in de chaos. Er rolden drie concrete toekomstscenario’s uit, waarmee ik mee aan de slag kon. Ik weet nu in welke richtingen ik me kan oriënteren."

Bevestiging
"Het Koerstraject heeft me bevestigd in mijn gevoel dat ik verder mag kijken én me een duidelijke richting gegeven. Ik weet nu waar mijn talenten liggen en wat ik daarmee kan. Het mooie is: ik kan een heleboel doen om vooruit te komen, zonder direct drastische besluiten te nemen. Zo ga ik op verschillende plekken een dagje meelopen. Het geeft me nu al nieuwe energie.”