Ervaring

‘We deden zelf een voorstel voor onze baan’

El van de Loo en Diana Korsten maakten beiden de overstap van De Vonder naar het CBA. Ze staan altijd open voor medewerkers die een dagje willen gluren bij de buren.

El vertelt: “Naast mijn werk als woonbegeleider op de Vonder maakte ik er ook de planning. In die functie had ik al veel contact met het Centraal Bureau Afroep. Toen ik hoorde dat daar medewerkers vertrokken, heb ik mezelf samen met mijn collega Diana Korsten aangeboden. Onze toekomst bij de Vonder was onzeker, dus we besloten zelf op zoek te gaan naar iets anders. Ik ben niet bang voor verandering, ik houd graag zelf het initiatief. We wisten dat ze bij het CBA eigenlijk iemand wilden voor 30 uur, maar dat vonden we beiden teveel. ‘Als je die uren verdeelt over twee functies, kan het CBA alle dagen bereikbaar zijn. Wij weten uit ervaring hoe fijn dat is voor teams’, zeiden we in het sollicitatiegesprek. Ze vonden het een goed idee, en we werden aangenomen." 

Gaten vullen
"Sindsdien werk ik dus niet meer in de directe zorg. Soms mis ik het contact met cliënten en collega’s; Diana en ik werken maar met zijn tweeën. Natuurlijk spreken we wel veel mensen, die contacten zijn ontzettend leuk. Het geeft me veel voldoening als het ons lukt om gaten in roosters op te vullen, want ik weet hoe groot de opluchting aan de andere kant dan is. De mensen die wij inzetten, zijn van nature flexibel. Ze reageren meteen enthousiast als je vraagt of ze extra willen werken, of ruilen. Bij de Vonder ging dat niet altijd zo gemakkelijk."

Meelopers
"We krijgen niet vaak vragen van vaste medewerkers die ‘zomaar’ een dagje willen meelopen op een afdeling die ze interesseert, maar ook die helpen we graag. Zulke ervaringen houden je actief en flexibel; daar zijn we allemaal bij gebaat.”