Ervaring

‘Ik wil nog zoveel andere dingen doen’

Dianne is functioneel applicatiebeheerder voor hr-systemen. Ze had nooit een duidelijk plaatje voor ogen, als het ging om haar carrière. Ze hecht niet aan geld of status, wél aan uitdaging en verandering.

"Ik studeerde biologie en begon daarna als milieuhandhaver bij een gemeente. Toen ik daar boventallig werd, besloot ik terug naar school te gaan. Na een studie aan de hts belandde ik in de ict. Maar ook dit is waarschijnlijk niet mijn eindstation. Ik ben pas veertig, ik wil nog zoveel dingen doen."

Kattengedrag
"Op dit moment volg ik naast mijn werk een hbo-opleiding tot kattengedragstherapeut, daar ligt mijn hart. Als vrijwilliger van de stichting Straatkat ga ik ’s avonds de straat op om straatkatten te vangen. Ook stel ik mijn huis beschikbaar voor de opvang van straatkatten die ziek zijn, of herstellen van een operatie. Ik vind het fijn om naast mijn werk tijd te hebben voor dit soort dingen, vandaar ook mijn keuze om minder te gaan werken."

Zekerheid
"Natuurlijk heb ik het geluk dat ik het me kan veroorloven om 16 uur te werken. Maar toch denk ik dat iedereen zo’n keuze kan maken, mits je bereid bent er iets voor op te geven. Mijn man en ik hebben geen behoefte aan zekerheden. Als we geen geld of werk meer hebben, dan vinden we vast wel een oplossing. Ik sluit ook beslist niet uit dat ik ooit weer fulltime ga werken. Alles is mogelijk.’