Ervaring

‘Vertrouwen voorkomt verzuim’

“Tweederde van de mensen die ik spreek, hebben psychische klachten omdat ze zich overvraagd voelen. Als mensen zowel op hun werk als in hun privéleven teveel op hun bord krijgen, kan het mis gaan. Zij raken dan het overzicht en de regie kwijt. Werkdruk hoeft niet per se een probleem te zijn; zolang er maar voldoende energiebronnen tegenover staan. Een goede leidinggevende ziet overbelasting aankomen. Die knoopt op tijd een gesprek met je aan en zoekt samen met jou naar manieren om uitval te voorkomen.
Laatst kwam een medewerker met haar leidinggevende naar mijn spreekuur. Ze had vaak last van migraine en viel daardoor regelmatig uit. Beiden wilden weten wat ze konden doen om dat te voorkomen. Ook wilden ze de gevolgen voor het team verminderen. We spraken onder andere af dat de collega de gemiste uren na zo’n aanval zou kunnen compenseren. Een mooie maatwerkoplossing, maar zoiets lukt alleen als er onderling vertrouwen is.
Een goede leidinggevende zegt in alle oprechtheid: ‘We hebben je nodig. Hoe zorgen we ervoor dat we je zo min mogelijk hoeven missen en hoe kan je werk je helpen om te herstellen?’ Het vraagt van medewerkers dat zij zich niet als slachtoffer van de situatie gedragen, maar als regisseur van hun eigen leven. Als je werk een fijne, veilige plek is, kan het juist aan herstel – ook al kun je even niet volledig presteren. Je werk brengt structuur in de dag en zorgt voor afleiding. Je voelt je gewaardeerd. Het is niet voor niets dat het aantal mensen met depressieve klachten veel hoger is onder niet-werkenden.”
Carlita Rossou is bedrijfsarts bij GGZ Oost Brabant